line

 BATU GAJAH MTB JAMBOREE 2.0

Pihak Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG) akan menganjurkan program BATU GAJAH MTB JAMBOREE 2.0 pada 2hb November 2014. Program yang dijalankan julung kali pada tahun 2012 mendapat sambutan meriah daripada 1000 peserta dari seluruh negara. Tahun ini adalah tahun kedua program ini dilancarkan, pihak penganjur berharap agar Jamboree ini dapat menarik peserta-peserta untuk meneroka Batu Gajah sebagai sebuah pusat pelancongan yang terkenal di Perak, sambil berkayuh. Jom!

Pendaftaraan sekarang dibuka!
Sila layari www.bgmtb2014.cyclingevents.my untuk pendaftaraan serta maklumat selanjutnya.

Borang Permohonan Untuk Menjadi Agen Rasmi Jualan Kupon Tempat Letak Kereta MDBG

 

Sistem Tempat Letak kereta berkupon akan dilaksanakan dalam tempoh terdekat di seluruh kawasan pentadbiran MDBG. Kepada sesiapa yang berminat adalah dipelawa menjadi Agen Rasmi Jualan Kupon tersebut. Borang ini boleh diperoleh melalui kaunter Jabatan Pelesenan dan Unit PRO, MDBG.Sila klik muat turun borang.  


Perubahan Jadual Lori Sampah MDBG Memungut Sampah Isi Rumah

Sila ambil maklum bahawa Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG) berhasrat untuk mempertingkat dan memperkemaskan lagi perkhidmatan kutipan sampah di kawasan tuan/puan. Terdapat 2 kaedah kutipan sampah iaitu dibawah penyelenggaraan MDBG, zon yang tersenarai sila klik disini. Bagi kaedah kedua iaitu kutipan sampah dibawah penyelenggaraan penswastaan, zon yang tersenarai sila klik disini. Pelan lokasi bagi pemungutan sisa pepejal MDBG klik disini. Senarai pegawai yang bertugas di Call-centre klik disini.